27. mars 2012

Tre fisk og gråbrun ophiura

Det er ikke alltid en ser noe til fiskelivet i havet når en dykker. Men her er tre fiskerepresentanter fra havets bunn.

En liten torsk. Den virket helt vettskremt der den lå og prøvde å gjemme seg, stakkar.







Da var det artigere med denne. Den ble så lei av å være modell, at den gikk til angrep mot kamerahuset et par ganger. Men et flott skue med alle finnene utover.







Nedenfor ser du en rognkall som står og passer på alle eggene rognkjeksa har gytet. Her ligger den trofast rundt 60 døgn før eggene klekkes. Hvis eggene er blitt lagt veldig grunt slik at de blir liggende uten vann når det blir lavvann, ja da står den standhaftig og passer på, selv om alt vannet forsvinner rundt den og eggene. Den blir et veldig lett bytte for sjøfugl for å si det sånn.







Disse stjernene, gråbrun ophiura, var forunderlige. Lynkjappe, bølgende bevegelser med de lange armene sine kravlet de bortover mudderet. De gikk helt i ett med fargen på mudderet, så det var bevegelsene som avslørte dem. Så det ble å knipse i full fart før de forsvant helt. Men en artig opplevelse, for de var så mikroskopisk små og raske i bevegelsene at det ble helt magisk. De største blir 35 mm i diameter i den runde skiva. De som er på bildene var ca 10 mm.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar