4. mars 2012

Søndagsdykk

Fra nydelig vårvær de første dagene i mars, til skikkelig surt vintervær her sør.  Det som kunne ha blitt en flott tur på sjøen med sol og deilig vårvær, ble til en skikkelig vintertur med gufs fra fjorårets vinter da vi hadde snø i flere måneder. Kjære vinter, vi har allerede hilst på den hyggelige våren, fint om du heller kommer tilbake i desember, for da trenger vi deg igjen.

Gode dønninger, sur vind og masse snø i luften frister jo egentlig ikke til å hoppe i havet. Men trøsten er den at det faktisk er varmere i vann, ihvertfall en stund. Helt til kulda setter seg fast i kroppen.
Det er hverken snø eller vind under overflaten, men det er stille, fredelig og magisk. En fantastisk opplevelse. Hvert dykk er unikt.

Dagens dykk gikk med Mdk til Hille. Det har vært ganske god sikt i et par uker, men i dag var den borte, borte vekk. Når en i fritt vann hverken ser bunn eller topp, og lykten som settes på møter en gråbrun masse av alger eller noe annet i vannet, da skjønner en at macrobilder er eneste løsning for bildetagning under dette dykket. Får håpe den gode vintersikten kommer tilbake raskt. Helst med en gang.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar