2. mai 2011

Skjernøy 27. April

Etter dager med mye fint og stille vær fikk vi endelig muligheten til å hive oss i vannet. Denne dagen gikk turen til vestsiden av Skjernøy. Her fikk fikk Svein, Otto og meg et flott naturdykk. Fremdeles ingen alger og heldigvis svært lite partikler i vannet, (så lenge det varer). Et dykk med kjempegod sikt.

Naturen gikk fra flott tareskog til hvit sandbunn "så langt øye kunne se". Noen kjempestore steiner lå her og der, dekt av bløtkoraller fine for fotografering, og en nakensnegle ble observert. Et flott 40 minutters dykk i noe varmere vann enn ved forrige dykk.
At været kan skifte fort ved kysten, det er sikkert. Det var vindstyrke bris i overflaten da vi startet dykket. Da vi kom opp etter endt dykk, hadde vinden økt til kuling.

Flaks at Donald, båten vår, lå bra fortøyd bak en liten odde, slik at vi unngikk den verste vinden og bølgene. Det ble en lang tur hjem, da vi måtte kjøre rundt Skjernøy pga "høye bølger" på utsiden av øya. Båten vår Donald liker ikke for store bølger. Det ble en fin, men vindig tur hjemover gjennom Nordfjorden for tre fornøyde dykkere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar